top of page
TIMEBESKRIVELSE.jpg

TIMEBESKRIVELSE

Her kan du lese om de enkelte yogaklassene hos Ren Yoga.

Klassene er delt inn i Fysisk Yoga og Rolig Yoga.

Vi anbefaler deg varmt å prøve ulike konsepter og lærere,

da yoga omhandler så mange aspekter og våre klasser har forskjellig fokus. 

FYSISK YOGA & PILATES

FYSISK YOGA

Dette indikerer at det er en time som rullerer mellom ulike konsepter og instruktører, men at alle timene som holdes dette tidspunktet er fysisk og mentalt styrkende yoga.

JIVAMUKTI OPEN

En fysisk utfordrende og intellektuelt stimulerende praksis som vil lede til spirituell bevissthet.

Her møter du en herlig miks av yogafilosofi, musikk, chanting, meditasjon, avspenning og aller mest fokus på en fysisk krevende praksis som styrker deg fysisk og mentalt. Hver time er forskjellig og vi har forskjellig tema fra måned til måned.

JIVAMUKTI OPEN LIGHT

I Light-klassene er tempo roligere enn Open-klassene.

Dette er en fysisk utfordrende og intellektuelt stimulerende praksis som vil lede til spirituell bevissthet.

Her møter du en herlig miks av yogafilosofi, musikk, chanting, meditasjon, avspenning og aller mest fokus på en fysisk krevende praksis som styrker deg fysisk og mentalt.

JIVAMUKTI SPIRITUAL WARRIOR

Yoga for "busy people" som vil ha en fysisk krevende yoga men har lite med tid. 60 min med samme sekvens hver gang slik at du kan få mye utbytte og komme dypere inn i praksisen fra gang til gang.​

 

KJERNEYOGA

I denne yogatimen har vi fokus på en god og sterk kroppsholdning. Vi jobber med styrkende yogaøvelser for mage, rygg, bekken og sete. Timen inneholder også klassiske øvelser fra pilates.

En sterk kjerne gir en trygg hverdag for deg og din kropp.

PILATES

En styrkende treningsform hvor fokuset er primært på mage, rygg, bekken og setemuskler for å øke stabilitet og balanse. 

De fleste øvelser bygges gradvis opp, dermed passer timen alle nivåer. Det jobbes mest med egen kroppsvekt men noen øvelser forsterkes og gir mer utfordring ved å bruke andre elementer som Pilatesball, m.m. Alt utstyr er til gratis lån.

En fantastisk effektiv treningsform hvor vi jobber i rolig tempo. 

SOMA YOGA

Soma betyr kropp. Her skal du bli kjent med kroppen i ulike posisjoner og med ulikt fokus fra gang til gang. En dag kan det være fokus på hofter, balanse, kjerne, håndledd, rygg eller andre deler av kroppen. Hvordan plassere, styrke og bruke kroppen best mulig for deg i de ulike sittende, liggende og stående yogaøvelsene på en anatomisk og energirik måte.

Vi jobber i rolig flyt og du får tid til å merke nervesystemets omstrukturering. Vi skal finne den indre balansen samtidig som vi beveger oss etter pustens rytme og styrker kroppen innen i fra og utover.

En yogateknikktime. 

VINYASA YOGA

Dynamiske yogaklasse hvor øvelser er satt sammen til en flytende serie i ulike sekvenser. Vi både styrker og myker opp kroppen. 

YOGA FLYT

En klasse som gir opplevelse av varme og flyt. Vi veksler mellom stillingene i takt med pusten. I denne styrkende og energi givende timen praktiserer vi til oppløftende musikk.

For økt styrke, fleksibilitet, balanse og koordinasjon gjennom morsomme sekvenser og nye utfordringer. 

ROLIG YOGA

ROLIG YOGA

Denne timen er satt opp på søndager og rullerer mellom ulike konsepter og instruktører. Men alle søndagstimene dette tidspunktet er rolige og myke yogatimer.

Det kan være en ren Yinklasse eller en miks mellom enkle avslappende yogaøvelser som strekker og roer kroppen og sinnet.

Timen kan inneholde ulike rensende aspekter fra yogaens verden som pusteteknikker, gong, chanting og meditasjon. En tid for å fornye energien og lade opp.

Følg med på timeplanen fra uke til uke for å se hvilken time som er satt opp.

YIN YANG & RESTORATIVE

Yin Yang & Restorative er en yogaform hvor vi jobber med å øke sirkulasjon og slippe stresset i kropp og sinn. 

Yang og yin er komplementære krefter. Energi flyt og ro.

 

I yangdelen gjør vi rolige myke bevegelser som strekker, styrker og øker sirkulasjonen i kroppen. Disse øvelsene lander vi så med i Yin og Restorative-delen av timen.

I Restorative Yoga bruker man puter, tepper, yogabånd og blokker som hjelpemidler for å støtte kroppen og for å holde stillingene over lengre tid – for maksimal avspenning og velvære.

 

Yin Yang & Restore sklir i hverandre som en naturlig veksling mellom flyt og hvile. 

 

En time som gir økt flyt og bevegelighet, sirkulasjon, dyp avspenning og ro i sinnet.

YIN YOGA

Yin Yoga er en rolig yogaform hvor vi jobber med å øke sirkulasjon og slippe stresset i kropp og sinn. Vi holder forsiktig strekkposisjoner - liggende og sittende for å slappe av i musklene og komme inn i bindevevet. 

Det fører til økt flyt og bevegelighet, sirkulasjon, ro i sinnet og økt energi.
Vi starter og avslutter hver time med avspenning.

Denne yogaformen baserer seg på kinesisk medisin, energiflyt, slippe stagnasjon i kropp og hodet.

Deilig for deg som har en hektisk hverdag, har stive hofter, vond nakke, stive skuldre og andre utfordringer med muskel og skjelett. 
Når hodet trenger «hvile» er dette en god yogapraksis.

YIN YOGA MED YOGA NIDRA

Yin Yoga, se beskrivelse over.

Yoga Nidra er "yogisk søvn". Du blir guidet i en meditativ avspenning hvor du er et sted mellom dyp hvile og søvn.

YOGA PUST

Yoga som passer for deg som vil bruke enkle øvelser til å roe ned og få ny energi. Enkle avspenningsteknikker får du mindre stress og mer overskudd i hverdagen. 

GOD BLANDING AV ROLIG OG FYSISK YOGA I SAMME TIME

HOLISTISK YOGA

Holistisk betyr helhetlig. Med helhet menes at alt påvirker hverandre og at det henger sammen - det fysiologiske, anatomiske, spirituelle og tilværelsen generelt. Kropp, tanker og følelser. 

I tillegg knytes holistisk yoga opp i mot de ulike årstidene vi befinner oss i.

I denne klassen praktiserer vi yogaøvelser i rolig tempo for å skape kraft og balanse mellom kropp og sinn.

Vi setter en intensjon for praksisen

 

Målet er å øke tilstedeværelsen, bli mer bevist, roe nervesystemet og leve litt langsommere for å lettere merke kroppen og sinnet sitt behov. Du vil oppleve varme steiner, eteriske oljer og myk berøring under avspenning for bedre hvile.

Her får du en pause fra hverdagen.

bottom of page