top of page
OM JIVAMUKTI YOGA
Jivamukti yoga i Hokksund hos Ren Yoga med yogainstruktør Mette Grøsland

Jivamukti Yoga er en fysisk utfordrende og intellektuelt stimulerende praksis som vil lede til spirituell bevissthet.

De enkelte yogastillingene settes sammen i flytende serier ved hjelp av pusten (vinyasa). Dette kombineres med chanting, oppløftende musikk og meditasjon.

Hver måned er det nytt fokus som inkluderes i Jivamukti Open-timene i hele verden. Det kan være ett spirituelt fokus, en læresetning fra yogsfilosofien, en chant som tolkes, fysiske yogaøvelser som vi skal jobbe mer teknisk med eller andre spennende og oppløftende temaer. 

Jivamukti Yoga er en egen yogametode som ble grunnlagt av Sharon Gannon og David Life i New York i 1984.

 

Navnet ‘Jivamukti’ betyr frigjøring av sjelen i levende live.

Jivamukti Yoga er en av de ni uoffisielt godkjente Hatha Yoga- metodene.

De andre åtte er: Ashtanga, Iyengar, Bikram, Viniyoga, Sivananda, Intergral, Kripalu og Kundalini.

Hatha Yoga er en type yoga som oppnås ved bruk av stor kraft og fysisk innsats – en fysisk praksis med et spirituelt mål.

 

Hovedfokus i en Jivamuktiklasse er de fysiske yoga øvelsene (asanas).

Andre viktige komponenter er fokus på en ikke-voldelig livsstil (ahimsa), intensjon (bhakti), meditasjon, utvikling av evnen til å lytte ved hjelp av musikk (nada yoga), chanting på Sanskrit og studie av de skriftlige yogakildene.

DISSE JIVAMUKTI YOGAKURSENE HOLDES PÅ REN YOGA:

JIVAMUKTI FUNDAMENTALS - nybegynner yoga og eller for deg som har praktiser en del og som ønsker mer forståelse for teknikken i de ulike øvelsene. Her får du en smak av flere elementer fra yogaen; meditasjon, chanting, filosofi, avspenning, m.m.

JIVAMUKTI OPEN LIGHT - passer også for deg som er ny til yoga men vil ha en mer fysisk krevende yoga. Her jobber vi mye med pust i hver enkelt posisjon og alle øvelser flyter i hverandre. I tillegg til de fysiskøvelsene får du en herlig miks av yogafilosofi, musikk, chanting, meditasjon og avspenning.

JIVAMUKTI SPIRITUAL WARRIOR - for "busy people" som vil ha en fysisk krevende yoga men har lite med tid. 60 min med samme sekvens hver uke slik at du kan få mye utbytte og komme dypere inn i praksisen fra gang til gang.

JIVAMUKTI OPEN - en herlig miks av yogafilosofi, musikk, chanting, meditasjon, avspenning og aller mest fokus på en fysisk krevende praksis som styrker deg fysisk og mentalt. Hver time er forskjellig og vi har forskjellig tema fra måned til måned.

For kursdager og klokkeslett klikk på denne teksten.

bottom of page